marți, 11 mai 2021

Borş de miel moldovenesc

În Moldova este utilizat la acrit borșul condimentat cu leuștean, ștevie, lobodă cu adaos de orez sau cartofi.

Ingrediente:

1 kg carne de miel: cap, coadă, picioare, gât.

2 morcovi tăiaţi mărunt

1 pătrunjel rădăcină cu/sau 1 păstârnac tăiat mărunt

1 ceapă tăiată

1/2 ardei gras sau capia tăiat mărunt

1 felie de țelină tăiată mărunt

50 ml ulei pentru blanşat zarzavatul

2 cartofi tăiaţi cubuleţe sau 50 g orez cu bob rotund

0,5 l borş proaspăt sau 2 linguriţe „Borş Magic”

Sare, piper,

Leuştean, lobodă, mărar, pătrunjel.

Preparare:

Fierbem în apă cu sare carnea de miel şi o spumuim des. Fierberea cărnii de miel până se desprinde de pe oase durează de obicei în jur de o oră, dar putem scurta durata la jumătate dacă folosim o oală la presiune.

Scoatem carnea pe un fund de lemn şi dezosăm. Desfacem oasele craniului, scoatem creierul şi curățăm limba de pieliță. Introducem din nou bucățile de carne în oală.

Blanşăm în ulei zarzavaturile tăiate mărunt timp de 7-8 minute

Adăugăm zarzavatul înmuiat în oala cu ciorbă şi cartofii tăiați cubulețe şi fierbem timp de 10-15 minute cât fierb legumele.

Când zarzavatul a fiert adăugăm borșul, loboda, verdeața şi leușteanul şi dăm un clocot.

Potrivim de sare, acreală şi verdeaţă

Servire:

Ca fel principal la masa de Paşte

Se poate servi cu verdeață tăiată mărunt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu