joi, 11 iulie 2019

Supă de roșii cu carne de pui și smâmtână.


Supa de roșii cu carne de pui și smântâna este o variantă a ciorbei asa numite "rădăuțene" ( mai corect ar fi să-i spunem bucovinene), bazată pe câteva ingrediente: carne de pasăre, legume, smântâna.
Nu sunt cantități bătute în cuie, pentru o oala de 2 litri eu am folosit următoarele INGREDIENTE:

  • 6 aripioare de pui, dar la fel de bune sunt copănele de pasăre sau chiar tacâmuri. Carnea, piele și oasele de la pui dau gust supei si este de preferat altor produse (Delikat, Vegeta, Podravka, concentrat de carne la cutie etc.)
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 felie de țelină sau un băț de țelină apio
  • 1/2 ceapă albă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 cutie de smântâna mică (cel mult 100 g)
  • 3 roșii mari de gradină bine coapte sau o cutie cu roșii pasate de 150 de grame.
  • 1/2 ardei gras roșu (California sau capia).
  • o lingură de oțet; eu am pus oțet de la tarhon pentru un gust mai aparte
PREPARARE;
  • fierbem carnea de pasăre până curățăm zarzavatul
  • tăiem zarzavatul cubulețe și-l adăugăm la fiert, mai puțin roșiile
  • punem câte o roșie în polonic și o scufundăm în supa care fierbe 10 secunde. O cojim cu un cuțit și scoatem căpăcelul verde de sub codiță.
  • punem roșiile cojite în chopper, sau în blender sau dacă aveți în Nutribullet și le transformăm în pure.
  • adăugăm smântâna și omogenizăm ușor sa nu se depună untul.
  • când legumele s-au fiert dregem supa cu roșiile amestecate cu smântâna și după primul clocot o dăm deoparte.
SERVIRE:
  • cine dorește, după gust, poate acri ușor supa cu oțet
  • când servim adăugam pătrunjel verde tocat fin. Nu uitați să spălați verdețurile de fiecare dată înainte de folosire cu apă de robinet din abundență. Se cunosc epidemii de febra tifoidă în S.U.A. transmise prin pătrunjel verde importat din America Centrală.
Pofta bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu