INGREDIENTE:
- 2 fileuri de lup de mare (numit adesea biban de mare în magazine)'
- 1 ceapă roșie
- 1 ceapă albă (galbenă)
- 1 ceapa verde (doar frunzele)
- 1 morcov mic
- 1 pătrunjel rădăcina mic
- 1 felie de țelină
- 1/2 ardei gras roșu
- 8-10 roșii cireașă
- 8-10 măsline verzi fară sâmburi
- 2 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei de măsline de gătit pentru uns tava și peștele
- 1 crenguță de rozmarin și una de tarhon de la ghiveci
- 100 ml vin alb sec (eu am folosit Fetească regală de Recaș).
- sare, piper
PREPARARE:
- tăiem rondele ceapa alba si pe cea roșie și tapetam cu ea fundul vasului după ce l-am uns cu un pic de ulei.
- spălam fileurile, le uscăm cu hârtie și le ungem pe ambele fețe cu ulei, apoi le condimentam cu sare și piper și le punem peste ceapă.
- zarzavaturile le tocăm fin (eu le-am dat prin slicerul Moulinex Fresh), le condimentăm și completăm cu ele spațiile dintre pești și tavă. Turnă vinul peste amestec.
- tăiem feliuțe ardeiul gras, măslinele verzi, usturoiul și le împrăștiem peste pește, iar roșiile cireașă le tăiem în doua si decorăm cu ele tava.
- adaugăm crenguțele de verdeață și pulverizam peste ele cu spray de ulei de măsline
- dăm tava la cuptorul încins la 180 de grade 20-30 de minute, în funcție de cuptor, până ce legumele de deasupra încep sa devină aurii.
Peștele condimentat se pune peste ceapă, între fileuri crengțe de rozmatin. |
Adăugăm legumele. |
Ornăm cu roșii cireașă si măsline verzi tăiate rondele. Stropim cu ulei de măsline. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu