marți, 3 septembrie 2013

Choco Me, o ciocolată perfectă.

Ce-ar fi într-o zi să lăsaţi baltă tot ce aţi facut până acum şi să vă apucaţi de fabricat ciocolată de lux? Cam aşa a făcut un tânăr economist budapestan Meszaros Gabor care înainte de a împlini 30 de ani, deşi lucra într-o companie internaţională în capitala Ungariei, a lăsat totul baltă şi a plecat în Belgia să înveţe meseria de chocolatier.* 
La terminarea cursurilor s-a întors la Budapesta unde într-un fost atelier de reparat maşini s-a apucat să confecţioneze ciocolată artizanală. Era în 2010, când afacerile cădeau una câte una şi când consumul era la pământ. Cu migală, răbdare şi multă atenţie pentru tot, domnul Meszaros a construit în 3 ani un brand care astăzi este cunoscut în mai bine de zece ţări, inclusiv în România.
Me at choco Me.
Ma Me at Choco Me.
Am avut onoarea să particip la aniversarea a trei ani de la lansarea ciocolatei Choco Me la Budapesta.
Lume multă, prieteni, furnizori, distribuitori, dar mai ales presă de specialitate culinară, inclusiv cei mai tari gasztroblogeri maghiari. Catering ireproşabil, vinuri deosebite de la PivniţaGere Attila din Villany, o localitate din sudul extrem al ţării de la graniţa cu Croaţia, cu care Choco Me colaborează, producând ciocolată pentru consumat împreună cu vinurile Gere. 
Dincolo de festivitate, cel mai important mi s-a părut posibilitatea de a vizita mica fabrică de ciocolată, mai bine zis un atelier, impecabil amenajat şi funcţional, ireproşabil din punctul de vedere al circuitelor funcţionale, al igienei şi al conduitei personalului. Instalaţii semiautomate şi automate de procesat (topit) ciocolata, camere frig de depozitare şi nenumărate recipiente de ingredienţi de pus în ciocolată, în special fructe liofilizate. Căci principala metodă de fabricare artizanală a ciocolatei Choco Me este aceea de a fi amestecată, ornată, cu fructe şi legume liofilizate, sâmburi, petale de flori, fire de aur, sau argint. Sau ce vreţi voi. În timpul vizitei am găsit şi o cutie de bombone gumate Haribo Bonbon,  comandate special pentru un fan al acestor dulciuri, care au fost incluse în ciocolată. 

Kiwi, mango, struguri, portocale, cocos, limete, chili, prune, pere, mere, piersici, caise, cireşe, fragi, căpşuni, zmeură, alune de zeci de feluri, ghimbir, iată doar o mică parte din ingredientele care intră în diverse combinaţii, sau singure, în ciocolată, pentru a creea bunătăţi de neînchipuit. Toate ingredientele sunt certificate, majoritatea produse în Germania, Olanda, sau în cazul ciocolatei în Belgia. Poţi să-ţi creezi singur ciocolata pe care-o doreşti, combinând visele din livada copilăriei cu aromele exotice de la antipozi.

O astfel de iniţiativă, combinată cu înalta calitate a produselor şi concepţia afacerii, au adus pentru Choco Me o ploaie de premii în ultimii doi-trei ani: pentru inovaţie, pentru calitate, pentru design, pentru ambalaje, precum şi premiul pentru antrepenorul anului 2012 în Ungaria pentru Gabi Meszaros.
Mai multe detalii pe site-ul firmei, care are pagina şi în limba română: chocome.ro. Pofta bună!

*(Chocolatier: cofetar care creează dulciuri din ciocolată, diferit de fabricantul de ciocolată care fabrică acest produs din boabe de cacao).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu