Jambon feliat de porc la cuptor. |
- O felie de jambon cu os proaspăt
- o varză acră
- 100 g smântână slabă
- 100 g kaizer
- o lămâie
- sare, piper, foi de dafin
- 100 ml untdelemn
PREPARARE:
- punem o varză murată la desărat în apă rece. Schimbăm apa de 4-5 ori.
- punem felia de carne într-un vas şi stoarcem o jumătate de lămâie peste ea. Sărăm, piperăm şi apoi întoarcem felia. Stoarcem cealaltă jumătate de lămâie peste carne, sărăm, piperăm şi apoi punem carnea în frigider pentru 30 de minute.
- tocăm varza murată fideluţă cu ajutorul unui cuţit, sau cu o răzătoare de varză şi o punem la scurs
- tăiem kaizerul în fâşii subţiri ca un chibrit şi-l rumenim într-o cratiţă largă, într-o lingură de ulei
- adăugăm varza tocată, câteva boabe de piper, 4-5 frunze de dafin şi acoperim cratiţa cu un capac şi o dăm la foc mic; amestecăm din când în când să nu se ardă.
- punem într-o tavă bucata de carne, o stropim cu ulei pe ambele părţi, adaugăm zeama de lămâie şi sucul din vasul în care a stat şi acoperim tava cu capac, sau în lipsă facem din folie de aluminiu un capac pe care-l punem peste tavă. Dăm la cuptorul încins 30 minute. După acest interval de timp scoatem tava, dăm folia de-o parte şi întoarcem carnea. Adăugam un polonic de zeamă de supă, dacă s-a evaporat tot sucul din tavă şi dăm carnea la cuptor pentru încă 20-25 de minute, până se rumeneşte. Adăugăm varza călită în tavă lângă carne şi dăm la cuptor pentru încă 10 minute.
SERVIRE: se serveşte cu mămăliguţă caldă. Atunci când servim adăugăm smântână proaspătă
Jambon de porc la cuptor cu garnitură de varză acră. |
Poftă Bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu