duminică, 4 mai 2014

Jambon de porc la cuptor cu garnitură de varză acră calită

Jambon feliat de porc la cuptor.
CANTITĂŢI NECESARE:
  • O felie de jambon cu os proaspăt
  • o varză acră
  • 100 g smântână slabă
  • 100 g kaizer
  • o lămâie
  • sare, piper, foi de dafin
  • 100 ml untdelemn
PREPARARE: 
  1. punem o varză murată la desărat în apă rece. Schimbăm apa de 4-5 ori.
  2. punem felia de carne într-un vas şi stoarcem o jumătate de lămâie peste ea. Sărăm, piperăm şi apoi întoarcem felia. Stoarcem cealaltă jumătate de lămâie peste carne, sărăm, piperăm şi apoi punem carnea în frigider pentru 30 de minute.
  3. tocăm varza murată fideluţă cu ajutorul unui cuţit, sau cu o răzătoare de varză şi o punem la scurs
  4. tăiem kaizerul în fâşii subţiri ca un chibrit şi-l rumenim într-o cratiţă largă, într-o lingură de ulei
  5. adăugăm varza tocată, câteva boabe de piper, 4-5 frunze de dafin şi acoperim cratiţa cu un capac şi o dăm la foc mic; amestecăm din când în când să nu se ardă.
  6. punem într-o tavă bucata de carne, o stropim cu ulei pe ambele părţi, adaugăm zeama de lămâie şi sucul din vasul în care a stat şi acoperim tava cu capac, sau în lipsă facem din folie de aluminiu un capac pe care-l punem peste tavă. Dăm la cuptorul încins 30 minute. După acest interval de timp scoatem tava, dăm folia de-o parte şi întoarcem carnea. Adăugam un polonic de zeamă de supă, dacă s-a evaporat tot sucul din tavă şi dăm carnea la cuptor pentru încă 20-25 de minute, până se rumeneşte. Adăugăm varza călită în tavă lângă carne şi dăm la cuptor pentru încă 10 minute.
SERVIRE: se serveşte cu mămăliguţă caldă. Atunci când servim adăugăm smântână proaspătă
Jambon de porc la cuptor cu garnitură de varză acră.
Poftă Bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu