sâmbătă, 1 iulie 2017

Arome siciliene (4): Bruschette cu măsline şi roşii



Bruschette cu roşii şi măsline
Pentru că e vara vă propun o reţetă simplă, pentru o cină frugală, alcătuită numai din ingrediente de sezon.
INGREDIENTE: 

  • 2 chifle sau 2 baghete mici
  • 2 roşii bine coapte, opărite şi cojite. 
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri de măsline fără sâmburi tăiate în rondele
  • 2 linguriţe de ulei de măsline
  • 2 linguriţe de caşcaval tăiat cubuleţe
  • 2 linguriţe de bulion de roşii, sau de ketchup de calitate
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
PREPARARE: roşiile se taie cubuleţe, se amestecă într-un vas cu măslinele, caşcavalul, căţeii de usturoi tăiaţi pătraţele, bulionul, uleiul de măsline şi se adaugă sare şi piper. Se amestecă bine compoziţia cu o lingură într-un castron.
Baghetele se taie în două pe lung şi pe ambele jumătăţi se aşează compoziţia din castron, apoi se pun pe o tavă al cărui fund îl acoperim cu hârtie pentru copt şi se dau la cuptorul cu microunde 6-7 minute, până ce observăm cum se topește cașcavalul.
SERVIRE: dupa ce se răcesc un pic se ornează cu frunze de busuioc proaspăt.

Unii pun peste bruschette un dressing format din ulei de măsline, suc de lămâie şi miere de albine de salcâm în părţi egale, amestecate bine, dar eu îl prefer fără nimic peste el şi aproape fierbinte. Merge un pahar de vin roşu sec lângă ele.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu