Aspectul boabelor de quinoa înainte de a fi fierte. |
Cum se găteşte?
Pentru îndepărtarea saponinei, care este prezentă în boabele de quinoa, acestea trebuiesc opărite înainte de a fi gătite. Turnăm aşadar apă clocotită peste 200g de quinoua şi amestecăm uşor cu o lingură de lemn. După 5 minute strecurăm seminţele de quinoua şi le punem într-un vas pentru fiert, adăugând o cantitate dublă de apă (400 ml) şi un praf de sare. Fierbem după ceas 15 minute, amestecând uşor. Putem gusta pentru a vedea dacă boabele sunt fierte. Răcim fiertura, iar după ce s-a răcit adaugăm ceapă roşie taiată fideluţă, un ardei capia tăiat felii, un boţ de unt, iar dacă vrem să fim cât mai aproape de bucătăria andină, putem pune în amestec fasole roşie boabe, bine fiartă, porumb şi 2-3 chili.
Cât despre somon am respectat reţeta clasică a lui Rex Hunt: peştele se condimentează prin ungere cu pastă de muştar pe ambele părţi şi se frige în unt topit, la tigaie.
Pofta bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu