În Moldova este utilizat la acrit borșul condimentat cu leuștean, ștevie, lobodă cu adaos de orez sau cartofi.
Ingrediente:
1 kg carne de miel: cap, coadă, picioare,
gât.
2 morcovi tăiaţi mărunt
1 pătrunjel rădăcină cu/sau 1 păstârnac
tăiat mărunt
1 ceapă tăiată
1/2 ardei gras sau capia tăiat mărunt
1 felie de țelină tăiată mărunt
50 ml ulei pentru blanşat zarzavatul
2 cartofi tăiaţi cubuleţe sau 50 g orez cu
bob rotund
0,5 l borş proaspăt sau 2 linguriţe „Borş
Magic”
Sare, piper,
Leuştean, lobodă, mărar, pătrunjel.
Preparare:
Fierbem în apă cu sare carnea de miel şi o
spumuim des. Fierberea cărnii de miel până se desprinde de pe oase durează de
obicei în jur de o oră, dar putem scurta durata la jumătate dacă folosim o oală
la presiune.
Scoatem carnea pe un fund de lemn şi
dezosăm. Desfacem oasele craniului, scoatem creierul şi curățăm limba de
pieliță. Introducem din nou bucățile de carne în oală.
Blanşăm în ulei zarzavaturile tăiate
mărunt timp de 7-8 minute
Adăugăm zarzavatul înmuiat în oala cu
ciorbă şi cartofii tăiați cubulețe şi fierbem timp de 10-15 minute cât fierb
legumele.
Când zarzavatul a fiert adăugăm borșul,
loboda, verdeața şi leușteanul şi dăm un clocot.
Potrivim de sare, acreală şi verdeaţă
Servire:
Ca fel principal la masa de Paşte
Se poate servi cu verdeață tăiată mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu