INGREDIENTE:
- 2 bucăți de osso bucco de vită, nu mai groase de 4 cm și foarte proaspete, cu măduvă care umple integral suprafața interioară a osului
- 2 morcovi tăiați cubulețe
- o țelină mică
- o ceapă tăiată mărunt
- 50 g roșii uscate
- 50 g de unt
- 50 g ardei roșu tăiat cubulețe
- o lingură de ulei de măsline
- 2 frunze de salvie
- 2 frunze de dafin
- 2 rămurele mici de cimbru verde, sau o lingură rasă de cimbru uscat și sfărâmat
- sare, piper, făină de grâu
- 75 ml vin alb sec
- 200 ml supă de carne
PREPARARE:
- călim ceapa și rădăcinoasele într-o lingură de ulei de măsline la foc mic, sub capac
- topim untul în altă tigaie ceva mai largă
- spălăm carnea, o ștergem cu prosop de bucătărie și o condimentăm cu sare și piper
- tăvălim carnea prin făină de grâu și apoi o punem la fript în untul încins, câte 5 minute pe fiecare parte. Astfel se coagulează proteinele din stratul exterior și sucul din interiorul bucății de carne nu se mai pierde
- adăugăm legumele călite (nu prăjite!) în jurul bucăților de carne, așteptăm să se omogenizeze amestecul și adaugăm vinul
- dăm în clocot amestecul și apoi reducem focul la minim
- adaugăm supa de carne, cât să acopere bucățile de carne și lăsăm la fiert sub capac 60 de minute, verificând mereu dacă este suficientă zeamă în care să se fiarbă amestecul de legume și de carne
- adăugăm cimbrul, salvia și foile de dafin, potrivim de sare și de piper
- adăugăm roșiile uscate, amestecăm, acoperim și mai fierbem 30 de minute
- înainte de a fi servite, peste bucățile de osso bucco se adaugă gremolata, un sos (dressing) compus din pătrunjel verde tocat, zeama și coajă de lămâie și un cățel de usturoi, toate mixate.
SERVIRE:
Osso bucco se poate servi acompaniat de salată de cartofi fierți, paste făinoase, orez cu șofran sau polenta, mămăligă italiană preparată ca mămăliga boierească, autohtonă adică cu unt și stropită cu parmezan
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu